Adı İstanbul ile özdeşleşen Boğaziçi, eşsiz doğası ve kendine has mimarisiyle şehrin en özel parçasıdır. Bu gezimizde her biri kendine özgü bir karakter taşıyan Boğaziçi semtlerinden olan Bebek, Rumeli Hisarı’nı keşfe çıkıyoruz. 

İlk durağımız bir zamanlar padişahlara mahsus bahçeleriyle ünlü, Boğaz’ın en güzel yaşandığı noktalardan biri olan Bebek. Buradan şairlerin son durağı olan Aşiyan’a uzanacağız. Tevfik Fikret’in “kuş yuvası”ndan Göksu’yu seyreyleyip oradan da Fatih Sultan Mehmet’in şehre taşlarla attığı imzası olarak tanımlanan Rumeli Hisarı’na geçiyoruz. Son durağımız ise , adını Kaptan-ı Derya Baltaoğlu Süleyman Bey’den alan Baltalimanı.

İhtişamlı saraylar, denizle öpüşen yalılar, köşklerle ve konaklarla donatılmış yamaçlar, hisarlar, iskeleler, erguvan ve mor salkımlarla bezenmiş korular, arnavut kaldırımlı dik yokuşlar ve bu mekanlara anlam katanların hikayelerinin bize eşlik edeceği bu geziye katılmak isteyenler detaylı bilgi ve kayıt için iletişim kısmından bana ulaşabilirler.

(Visited 232 times, 1 visits today)