Haliç kıyısında sıralı Cibali, Fener ve Balat, pek çok tarihi yapıyı barındıran dolambaçlı sokakları, gökkuşağını andıran rengarenk evleri ve çok kültürlü dokusu ile İstanbul’un en özel semtleri arasındadır. Üçlü, son demlerini yaşayan geleneksel mahalle kültürü ve capcanlı günlük hayatıyla da kentin en şenlikli semtlerinden. 

Bu gezimizde, tarihi ve kültürel doku bakımından oldukça zengin bir mirasa sahip bu bölgenin sokaklarını adımlayıp, kentin simge yapılarının izlerini süreceğiz. Yürüyüşümüz sırasında bize, denize doğru uzanan yamaçların sunduğu büyüleyici Haliç manzaraları eşlik edecek. Bu yoğun tempo sırasında semtin öne çıkan yeme içme duraklarında molalar verecek ve enfes lezzetleri tadarak soluklanacağız.

Kadir Has Üniversitesi (Cibali Tütün Fabrikası), Orhan Kemal Evi, Cibali Kapı ve Cibali Karakolu, Cumhuriyet Çeşmesi, Aya Kapı, Ayakapı Karakolu, Aya Nikola Rum Ortodoks Kilisesi, Gül Camisi (Aya Theodosia Kilisesi), Adile Sultan Sıbyan Mektebi, Küçük Mustafa Paşa Hamamı, Havuzlu Hamam, Fener Rum Patrikhanesi, Kırmızı Mektep, Mesnevihane Camisi, Moğol Kilisesi (Kanlı Kilise), Surp Hıreşdagabed Ermeni Kilisesi, Ahrida Sinagogu, Bulgar Ortodoks Kilisesi (Sveti Stefan), Agora Meyhanesi, Dimitri Kantemir Sarayı ve Kadın Eserleri Kütüphanesi gezimiz esnasında görebileceğimiz eserler arasında yer almakta.

Geziye katılmak isteyenler, detaylı bilgi ve kayıt için iletişim kısmından bana ulaşabilirler. 

(Visited 359 times, 1 visits today)