Tarihsel ve mekansal olarak çok katmanlı bir yapıya sahip olan Galata; Bizans başkentinde “karşı yaka”, bir dönem Ceneviz kolonisi, Osmanlı’da ise uzun yıllar kadılıktır. 19. yüzyılda önemli bir finans merkezi haline gelen semt, aynı zamanda Osmanlı modernleşme sürecinin bir vitrinidir.  Ayrıca, tarih boyunca önemli bir liman kenti olma özelliyle Galata, denizciliğin ve denizcilerin mekanıdır.

Bu gezimizde; sınırları kuzeyde kule, doğu ve batıda ise Mimar Sinan’ın Azapkapı Sokullu Mehmet Paşa ve Kılıç Ali Paşa külliyeleri ile mühürlü Galata üçgenine girip, bölgenin kültürel hafızasından günümüze kalanlarla, geçmişe doğru bir yolculuğa çıkacağız. 

Karaköy Palas, Ömer Abed Han, Ziraat Bankası, Yeraltı Camisi, Kemankeş Kara Mustafa Paşa Camisi, Aya Nikola Kilisesi, Fransız Geçidi, Süslü Karakol, Aya Pandeleimon Rus Çatı Kilisesi, Türk Ortodoks Kilisesi, Kılıç Ali Paşa Külliyesi, Tophane Çeşmesi, Kemeraltı Caddesi, Karaköy Rum Okulu, Surp Krikor Lusavoriç Ermeni Kilisesi, Getronagan Ermeni Okulu, St Benoit Lisesi ve Şapeli, Surp Pırgıç Katolik Ermeni Kilisesi, Kemeraltı Sinagogu, Galata Kulesi, Doğan Apartmanı, Kırım Kilisesi, Nordstern Han, Yüksek Kaldırım, Aşkenaz Sinagogu, Avusturya Sen Jorj Hastanesi, İngiliz Bahriye Hastanesi, Terziler Sinagogu, Kamondo Merdivenleri, Ceneviz Sarayı, İngiliz Karakolu, Sen Piyer Kilisesi, Sen Piyer Han, D’Aronco Çeşmesi, İtalyan Sinagogu, Harup Kapı, Arap Camisi, Kurşunlu Han, Perşembe Pazarı ve Bedesten gezimizde göreceğimiz yerler arasında olacaktır. (Bazı yapılar dışarıdan görülecektir.)

Geziye katılmak isteyenler, detaylı bilgi ve kayıt için iletişim kısmından bana ulaşabilirler.

Galata
Galata
(Visited 367 times, 1 visits today)