1600 yıllık tarihiyle savunma mimarisinin günümüze ulaşan en eski örneklerinden biri olarak kabul edilen İstanbul kara surları, 1985 yılında UNESCO tarafında Dünya Mirası Listesi’ne dahil edilerek ülkemizin başlıca kültürel varlıklarından biri olarak tescillenmiştir.

İstanbul’u çevreleyen ve koruyan bu surlar, gerek Bizans gerekse  Osmanlı dönemi izlerini taşıyan yanı başındaki sarayları, evleri, dini yapıları, su sistemleri, bostanları ve mezarlıklarıyla kentin tarihsel belleğini yansıtan simgesel bir öge olma özelliği taşımaktadır.

Bu gezide tarihin farklı dönemlerine tanıklık eden surların Edirnekapı-Ayvansaray hattı ve civarına odaklanıyoruz. Edirnekapı, Mihrimah Sultan Külliyesi, Aya Dimitri Kilisesi, Aya Yorgi Kilisesi, Kuyubaşı Tekkesi, Kariye Müzesi, Eski İstanbul Evleri, Tekfur Sarayı,  Eğrikapı ve Sahabe Kabirleri, Eğrikapı Maksemi, Kazasker İvaz Efendi Camisi, Anemas Zindanları, Emir Buhari Tekkesi, İştipol Sinagogu, Hatice Sultan Mektebi Sebili ve Çeşmesi, Vlaherna Meryem Ana Ayazması ve Kilisesi gezimizde göreceğimiz yerler arasında olacaktır. (Bazı yapılar dışarıdan görülecektir.)

Geziye katılmak isteyenler, detaylı bilgi ve kayıt için iletişim kısmından bana ulaşabilirler.

(Visited 473 times, 1 visits today)